BIJGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN. + 25 MIN. OVENTIJD
Ingrediënten
200 g gele rijst
300 g pastinaak, geschild en in lange repen
300 g bospeen, geschild en in lange repen
4 el olijfolie
1 knoflookbol, horizontaal doorgesneden
1 el citroensap
Bosje krulpeterselie of basilicum, grof gehakt
25 g pijnboompitten, geroosterd
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen.
- Schep intussen de pastinaak en wortel om met de olie, zout en peper. Bestrijk de snijvlakken van de knoflook met olie en leg met het snijvlak naar beneden op een bakplaat. Verdeel de groenten eromheen en rooster in de oven in circa 20 minuten beetgaar en goudbruin. Besprenkel de groenten met het citroensap en rooster nog circa 5 minuten verder.
- Schep de geroosterde groenten, peterselie en pijnboompitten door de rijst.
Voedingswaarde per persoon
405 kcal, vet 15 g (waarvan verzadigd 2 g), koolhydraten 56 g, eiwit 8 g.
Tip Vervang de pastinaak eventueel door blokjes knolselderij.