Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

2408505

Lauw­war­me cous­cous met groen­ten en krui­den­ri­cot­ta

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
1 groene paprika
80 g gedroogde abrikozen zonder pit
20 g verse selderij
160 g ricotta
100 g (ongezouten) pistachenootjes, gepeld
200 g verse spinazie
400 g diepvries tuinerwten, ontdooid
500 g couscous
2 tl hete kerriepoeder
4 el olijfolie
2 el azijn

Bereiding

  • Doe de couscous en de kerrie in een ruime pan, en giet er 600 ml kokend water overheen en laat 10 min afgedekt staan.
  • Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  • Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.

Bron: Allerhande

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina