Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

1111

Lasagne met zalm en courgette

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN.

Ingrediënten
Ongeveer 12 verse lasagnebladen
2 mooie courgettes
200 ml groentebouillon (liefst zelfgemaakt)
125 ml demi crème fraîche
1 el olijfolie
2 el verse pesto
250 g ontdooide zalmfilet (in repen gesneden)
100 g zelf geraspte belegen kaas of Parmezaanse kaas
Zout en peper uit de molen

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180⁰C. Kook de lasagnevellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep uit de pan en leg in een vochtige doek.
  • Snijd de courgettes in blokjes en doe de helft in de hete bouillon en kook in 10 minuten gaar. Giet af, en vang het vocht op.
  • Pureer de blokjes en meng met de crème fraîche.
  • verhit de olijfolie en bak daarin de andere helft van de blokjes 3 minuten. Roer de pesto erdoor en meng dit met de courgettesaus. Breng op smaak met zout en peper. Voeg als de saus te dik is, iets kookvocht toe.
  • Schep een dun laagje saus op de bodem. Leg daar 4 lasagnevellen op, en daarop een laagje zalm. Herhaal dit en sluit af met lasagnevellen bedekt met een laagje saus. Bestrooi met de kaas en zet ongeveer 20 minuten in de oven.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina