Dit Koreaanse BBQ gerecht kan je met tal van groentegerechten eten
Hoofdgerecht voor 3 personen
Bereidingstijd 45 min.
Ingrediënten
500 g kippendijfilet
Marinade
3 el sojasaus
1 el citroensap
1 el bruine suiker (Gebruik gewone suiker als je dit niet op voorraad hebt)
1 el honing
1 el rijstwijn (of mirin of witte wijn)
1 el gehakte knoflook
1 tl geraspte gember
1 el sesamolie
snufje zwarte peper
1/2 tl sesamzaadjes
Bereiding
- Spoel de stukjes kip af. Snijd overtollig vet weg. Snijd elk van de stukjes kip in kleine stukjes (ongeveer 5 cm lang en 1 cm breed). Als je dit recept wilt gebruiken om buiten te grillen, snijd de kip dan in grotere stukken en marineer ze langer. Verdubbel (of verdrievoudig) het recept indien nodig.
- Meng de marinade-ingrediënten in een kom tot de suiker is opgelost.
- Smeer de stukjes kip in met de marinade. Marineer ongeveer 30 minuten in de koelkast.
- Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes kip toe en bewaar de marinade.Bak tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn, ongeveer 2 minuten aan elke kant. (De suiker en honing in de marinade zullen gemakkelijk verbranden, dus let goed op en voeg de marinade per el toe als de pan droog wordt. Je kunt indien nodig het vuur iets lager zetten om aanbranden te voorkomen.)
- lekker met pittige koreaanse komkommersalade en rijst