Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Kipsalade met Taugé en avocado

Kipsalade met taugé en avocado

Lunchgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

200 g kipfilet in kleine stukjes
150 g taugé
1 gele paprika, in stukjes gesneden

Marinade
2 el olijfolie
1 tl citroensap
1 tl gemberpoeder
peper en zout

Dressing
1 tl korianderpoeder
3 el olijfolie
2 tl witte wijnazijn
1 tl zoetstof
1 el sojasaus
Serveren
40 g pijnboompitten geroosterd
1 avocado in blokjes

Bereiding

  • Maak de marinade: doe de olijfolie, het citroensap, gemberpoeder, peper en zout en in een schaal en doe daar de kip doorheen.
  • Laat de marinade 15 minuten intrekken.
  • Bak ondertussen de paprika in een beetje olijfolie mooi bruin en zet opzij.
  • Bak nu de kip in dezelfde pan in de marinade goudbruin en doe de laatste minuut de taugé erbij.
  • Meng de korianderpoeder met de olijfolie, azijn en zoetstof. Proef en breng op smaak met sojasaus.
  • Doe de afgekoelde paprika in een schaal, doe daar bovenop het kip-taugémengsel en meng met de dressing.
  • Snijd het vruchtvlees van de avocado in blokjes en schep dit voorzichtig door de salade in de schaal.
  • Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
  • Je kunt de salade naar wens uitbreiden om er een volledige maaltijd van te maken. Kijk daarvoor in…je koel- of voorraadkast.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina