HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 70 MIN.
Ingrediƫnten
4 kippenpoten
400 g gepelde tomaten
1 grote ui
1 winterwortel
1 stengel bleekselderij
1 teen knoflook
100 ml Rode wijn
Extra vierge olijfolie naar smaak
1 takje rozemarijn
1 takje gehakte peterselie
Zout naar smaak
Zwarte peper naar smaak
Bereiding
- Begin met het snijden van de groenten: hak de ui, wortel en bleekselderij in stukjes van 2-3 mm.
- Verhit in een pan met dikke bodem 1 el olijfolie, en bak de kip. Begin altijd met de kant van het vel. Bak in ongeveer 10 min. bruin en draai dan om. Als beide kanten mooi bruin zijn, voeg je de groenten toe en vervolgens het teentje knoflook. Dan zout, peper en rozemarijn, meng en bak nog eens 5 minuten.
- Blus af met de rode wijn en laat de alcohol volledig verdampen. Verwijder de rozemarijn en het teentje knoflook, en voeg dan de gehakte gepelde tomaten toe .
- Meng alles en dek af met het deksel, kook op matig vuur gedurende 30-35 minuten. De kip is klaar zodra het vlees van de botten komt. Zorg ervoor als laatste dat het voldoende zout is en bestrooi met peterselie. Dan is je kip cacciatore klaar, eet smakelijk!