Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Italiaanse worst met groenten

Italiaanse worst met groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediënten

2 grote wortelen
2 kleine zoete aardappelen
1 kleine tot middelgrote courgette
2 rode paprika
100 g broccoli
400 g Gerookte Italiaanse Kalkoen- of Kippenworst
1/2 el elk: gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde peterselie, knoflookpoeder
1/2 tl elK: uienpoeder, gedroogde tijm
1/8 tl rode peper
zout en peter uit de molen
40 g parmezaanse kaas vers geraspt
60 ml olijfolie
Optioneel : verse peterselie
Optioneel : serveer gekookte quinoa/rijst/bloemkoolrijst

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden °C. Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier en zet opzij.
  • Het is belangrijk om de groenten volgens de instructies te bereiden om ervoor te zorgen dat ze allemaal in dezelfde snelheid garen. Schil en snijd de wortelen in dunne plakjes (1/4 cm dik). Was en snij de zoete aardappelen (laat de schil eraan). Je wilt dat de stukjes hier vrij klein zijn. (Ik halveer de aardappelen en snij dan elke helft in blokjes. Dit levert in totaal 10-12 stuks per aardappel op)
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd dan dikke halve maantjes van ongeveer 1/2 cm dik. Snijd de broccoli in roosjes. Verwijder de stengels en zaden van de paprika’s en snijd ze in stukjes van 1 cm. Snijd de worst in dikke (1 cm) munten.
  • Leg alle groenten en worst in de voorbereide ovenschaal. Sprenkel de olijfolie over alles. Voeg de kruiden er bovenop toe: de basilicum, oregano, peterselie, knoflookpoeder, uienpoeder, tijm en eventueel rode pepervlokken. Breng op smaak met zout en peper. Meng met je handen alle groenten en worst door het kruiden / oliemengsel om aan elkaar te laten plakken. Zorg uiteindelijk dat de groeneten / worst elkaar niet overlappen zodat alles voldoende ruimte heeft om te braden. Als alles overlapt, zal de kooktijd langer zijn en zal de groenten stomen en niet roosteren.
  • Plaats de schaal 15 min in de oven, draai alles en plaats weer, zonder overlap voor 20 min in de oven.
  • Serveer zoals het uit de oven komt of op rijst, quinoa of gekookte bloemkoolrijst.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina