Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Italiaans rundvleesstoofpotje

Italiaanse rundvleesstoofpot

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 160 min, waarvan 140 min sudderen

Ingrediƫnten

1 kg Rundvlees (om te stoven)
2,5 l Vleesbouillon
1 Uien
1 Winterwortel
1 steel bleekselderij
Rode wijn 1 glas
4 el Extra vierge olijfolie
30 g Boter
30 g bloem
1 takje rozemarijn
1 takje Tijm
3 blaadjes Salie
Zwarte peper naar smaak

Bereiding

  • maak de bleekselderij, ui en wortel schoon en hak de groenten fijn om blokjes van 5-6 mm te verkrijgen.
  • Bind tijm, salie en rozemarijn samen met een stuk keukentouw
  • Snijd tenslotte het vlees in blokjes van 4-5 cm
  • Verhit de boter met de olie in een pan. Voeg zodra dit heet is, de gesneden bleekselderij, wortel en ui toe en laat op een laag vuur ongeveer tien minuten gaar worden; indien nodig kan je een beetje hete bouillon toevoegen. Voeg daarna het vlees toe.
  • zet het vuur hoger en laat alle stukjes ongeveer tien minuten goed bruin worden, breng op smaak met peper en zout, bestrooi met bloem en laat het een paar minuten roosteren: wees voorzichtig, want het kan verbranden dus roer voortdurend.
  • Voeg de rode wijn toe en laat deze volledig verdampen, voeg dan de geurige bos kruiden toe en bedek met de hete vleesbouillon.
  • Dek af met het deksel en kook op middelhoog vuur gedurende minstens 2 uur, zorg ervoor dat je af en toe roert en controleer of je meer bouillon moet toevoegen als dat nodig is, zodat deze niet overmatig uitdroogt.
  • Verwijder aan het einde van het koken de kruiden, en zorg ervoor dat de runderstoofpot goed op smaak is. Serveren en eten maar!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina