Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Grieks gebakken kippendijen

Grieks gebakken kippendijen

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min waarvan 40 minuten oventijd

Ingrediënten

8 kippendijen, vet weggesneden
zeezout
3 middelgrote gele uien, gehalveerd en in dunne plakjes gesneden
1 rijpe trostomaat, in rondjes gesneden
Voor de kiprub
5 el tomatenpuree
80 ml extra vierge olijfolie, meer indien nodig
1 citroen, alleen sap
4 teentjes knoflook fijngehakt
1 tl droge oregano
1 tl gerookte paprikapoeder
1 tl komijn
1 tl zwarte peper

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 210 °C.
  • Kruid de kippendijen met zeezout aan beide kanten en onder de huid. Even opzij zetten.
  • Maak de rub. Meng de ingrediënten van de rub in een kleine kom of maatbeker. Klop tot alles goed is verwerkt.
  • Wrijf de kip aan beide kanten in met de tomatenrub, eerst onder de huid aanbrengen.
  • Bereid een ovenschaal van 23 x 33 cm voor. Vet de bodem van de schaal in met extra vergine olijfolie. Verdeel de meeste gesneden uien op de bodem.
  • Verdeel de kip over de uien. Voeg nu de rest van de uien en de in plakjes gesneden tomaten toe tussen de kippendijen.
  • Giet ongeveer ¼ kopje water vanaf de zijkanten van de ovenschaal.
  • Bak ongeveer 40 minuten in het midden van je verwarmde oven en leg het voor een knapperige, gekleurde huid als laatste een paar minuten onder de grill (let goed op).
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina