Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

cashew-bread-finished-loaf

Graanvrij cashewsandwichbrood

BEREIDINGSTIJD: 60 MIN.

Ingrediënten
4 grote eieren
1 tl (8 g) honing
1 el (15 g) appelciderazijn
65 ml ongezoete amandel- of kokosmelk
200 g ongezouten rauwe hele cashewnoten
1 tl (7 g) bakpoeder
1/2 tl (3 g) zeezout
25 g kokosmeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed een broodvorm van 18 x 10 cm met bakpapier, laat extra bakpapier aan de zijkanten over om het brood later op te tillen, en zet de vorm opzij.
  • Voeg in de bak van een krachtige blender de eieren, honing, appelciderazijn, amandel- of kokosmelk, cashewnoten, bakpoeder en zeezout toe. Mix op de hoogste stand tot een zeer glad en romig geheel. Er mogen geen stukjes cashewnoten meer over zijn.
  • Stop de blender en voeg het kokosmeel toe. Zet de blender weer aan en laat het kokosmeel goed mengen. Het beslag zal erg dik zijn (iets dikker dan cakebeslag), dus het kan zijn dat je moet stoppen en de zijkanten moet schrapen om het kokosmeel goed te laten opnemen.
  • Giet het beslag in de voorbereide broodvorm. Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant bruin begint te worden en barst en het brood stevig aanvoelt.
  • Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Gebruik het bakpapier om het brood eruit te halen en leg het op een rek om af te koelen. Laat volledig afkoelen, voordat je het brood in 14 gelijke plakjes snijdt.
  • Bewaar maximaal vijf dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast, of vries ze in. Doe de plakjes daarvoor in een diepvrieszak met sluitstrip en bewaar ze tot zes maanden in de vriezer. Ontdooi en gebruik het aantal stukken dat je nodig hebt.

Dit recept zorgt voor een klein maar stevig brood met de broodvorm van 18 x 10 cm. Als je alleen een standaard broodvorm van 20 x 10 cm hebt, kun je die zeker gebruiken, maar je brood zal niet zo veel rijzen. Als je een groter brood wilt maken, verdubbel dan het recept en gebruik een 25 x 10 cm broodvorm.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina