Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

dubbel geroosterde zoete aardappel

Geroosterde zoete aardappelen met chiliyoghurt en munt

Deze tweemaal geroosterde methode zorgt ervoor dat de zoete aardappelen van binnen super romig worden, terwijl hun schil een beetje krokant wordt.

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 90 min

Ingrediënten

1 1/2 kg middelgrote zoete aardappelen
2 el extra vierge olijfolie, plus iets meer
500 ml volle Griekse yoghurt
1 groene peper(chili), fijn geraspt
2 tl fijngeraspte citroenschil
2 tl vers citroensap
Zeezout uit de molen
2 el geroosterde sesamzaadjes
75 g muntblaadjes, gescheurd indien groot
grof zeezout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de zoete aardappelen met 2 el olie op een met bakpapier beklede bakplaat. Braad tot ze gaar zijn in 50-60 minuten. Haal uit de oven; verhoog de oventemperatuur tot 225 °C. Laat de zoete aardappelen iets afkoelen en snijd ze in grote onregelmatige stukken (inclusief schil). Verspreid over dezelfde bakplaat en rooster tot ze bruin en knapperig zijn aan de randen in 20-25 minuten.
  • Meng de yoghurt, chili, citroenschil en citroensap in een middelgrote kom; breng op smaak met zeezout uit de molen. Plet de sesamzaadjes grof op een snijplank met bijvoorbeeld een mok met platte bodem (of laat ze heel).
  • Doe de chiliyoghurt in een schaal, en leg de zoete aardappelen erin. Strooi munt, sesamzaadjes en zeezout erover; besprenkel met olie.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina