Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

salmon-wrap

Gerookte zalm, groene salade en avocado in een krokante wrap

HOOFD- OF LUNCHGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD:25 MIN.

Ingrediënten
25 g rucola
25 g spinazie
25 g gemengde bladsla
1 rode ui, in dunne ringen
1 tl citroenschil, geraspt
2 avocado’s, rijpe
1 el citroensap
2 el olijfolie
4 grote tortillawraps
20 g pistachenoten (gepeld, licht geroosterd) of 20 g pijnboompitten, licht geroosterd
200 g gerookte zalm

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 100 °C. Meng de slasoorten met de ui en citroenrasp. Prak het avocadovruchtvlees met een vork tot een fijne mousse. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een paar druppels citroensap.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de wraps om en om in een paar minuten krokant. Houd warm in de oven. Breng de sla op smaak met zout en peper, 1 eetlepel olijfolie en een paar druppels citroensap.
  • Bestrijk de wraps met de avocadopuree en verdeel er wat sla en pistachenoten over. Snijd de zalm in kleine stukjes, en doe alles in de wrap.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina