HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 60 MIN. + 60 MIN. OVENTIJD
Ingrediënten
800 g kalfsvlees
1 el mascarpone
250 g champignons, schoongemaakt
1 ui
1 bosje selderij
120 g wortelen
1/4 el Cognac
Peterselie
Boter
Extra vergine olijfolie
Bereiding
- Verhit in een pan een klontje boter en 3 eetlepels olie. Bak het kalfsvlees aan alle kanten bruin en breng op smaak met peper en zout. Snijd de selderij, wortelen en ui in stukjes en snijd de champignons in plakjes.
- Plaats de groenten in een braadpan, voeg het gebruinde kalfsvlees met zijn kooksappen toe, breng op smaak met meer peper en bak afgedekt op 200 °C. Haal na een uur uit de oven, controleer hoe het gaar is en het vocht van de kookvloeistof. Als het te droog is, voeg dan een beetje water toe. Plaats het weer 10 minuten in de oven. Haal uit de oven, haal het vlees uit de pan en dek af met een stuk aluminiumfolie.
- Zet de pan op het vuur en laat het kookvocht volledig uitdrogen. Voeg als het begint te sissen de Cognac toe en laat het verdampen. Voeg dan de mascarpone en een flinke snuf fijngehakte peterselie toe. Breng op smaak met zout en mix met een staafmixer. Serveer het vlees in plakjes met de champignonsaus.