Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

gebakken zalm met asperge

Gebakken zalm met groene asperge

Hoofdgerecht voor 4 personen
bereidingstijd 25 min

Ingrediënten

3- 4 zalmfilets, vel verwijderd
2 teentjes gehakte knoflook
2 el verse gehakte peterselie
2 el vers geperst citroensap
Olijfolie
1 tl zeezout (of zeezoutvlokken)
1 tl gemalen zwarte peper
25 stengels asperges, houtachtige uiteinden verwijderd
1/2 citroen , in schijfjes om te garneren
100 g bonen/erwten of andere groenten

Bereiding

  • Verwarm de ovengrill (of grill) voor op hoog vuur. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Plaats het ovenrek in het midden van de oven (ongeveer 20 cm van het verwarmingselement).
  • Leg de zalm op een grote bakplaat. Wrijf elke filet gelijkmatig in met de knoflook en peterselie om een ​​gelijkmatige laag te krijgen; giet het citroensap erover.
  • Spray/kwast met een dun laagje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Schik de asperges en het groen rond de zalm in een enkele laag en leg de schijfjes citroen erover.
  • Rooster (of gril) gedurende 8-10 minuten, of tot de zalm naar wens gaar is (8 minuten is perfect als de oven heet is).
  • Serveer met de asperges en bonen/erwten of een andere groente naar keuze! Je kunt er ook nog aardappeltjes bij serveren.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina