Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

IMG_9930

Gebakken vissticks van zalm

RECEPT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
Voor de vissticks
Boter, olie of bakspray om in te vetten
350 g verse of bevroren zalmfilet (zie opmerkingen)
30 g wit volkorenmeel
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
150 g volkoren panko-paneermeel
1/2 tl knoflookpoeder
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 ei
2 el water
30 g gehakte verse peterselie (optioneel)

Voor de dipsaus
25 g mayonaise
25 g Griekse yoghurt
1 tl gedroogde dille of 1 el verse dille, gehakt
1 tl gedroogde peterselie of 1 el verse peterselie, gehakt
1 tl gedroogde bieslook of 1 el verse bieslook, gehakt
Schil en sap van 1 citroen
1/2 tl knoflookpoeder
Zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Vet een ovenrooster rijkelijk in en zet opzij.
  • Snijd de zalm in staafjes van ongeveer 2 x 3 cm, en zet opzij.
  • Klop in een middelgrote kom of ondiepe schaal de bloem, zout en peper bij elkaar. Zet opzij.
  • Roer in een andere middelgrote kom of ondiepe schaal het paneermeel, het knoflookpoeder en de Parmezaanse kaas door elkaar. Zet opzij.
  • Klop het ei en het water in een andere middelgrote kom of ondiepe schaal. Zet deze drie kommen op een rij als een lopende band: zalm, bloem, ei en tenslotte het paneermeelmengsel.
  • Neem één van de stukjes vis, haal door het bloemmengsel en tik erop om het teveel te verwijderen. Dompel vervolgens in het eimengsel, laat het overtollige eraf druipen. Plaats het stuk vis in het paneermeelmengsel en druk het aan tot alle kanten goed bedekt zijn. Leg het stuk op het voorbereide ovenrooster. Herhaal met de resterende stukjes vis.
  • Besprenkel de bovenkant van de vissticks lichtjes met meer bakspray of olie en bak ze 10-12 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de vis gaar is en de buitenkant lichtbruin en knapperig is.
  • Terwijl de vissticks bakken, klop je alle ingrediënten voor de dipsaus bij elkaar. Strooi de verse peterselie net voor het serveren op de vissticks.

Opmerking: Als je bevroren zalmfilet gebruikt, ontdooi de vis dan slechts gedeeltelijk voordat je deze aansnijdt. Licht ingevroren vis is veel gemakkelijker door te snijden. Zorg er wel voor dat je een paar minuten extra aan de baktijd toevoegt.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina