Vegetarisch voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min.
Ingrediënten
Tomatentaartje
4 bladerdeegrondjes,10 x 15 cm en 1 cm dik
4 zongedroogde tomaten
6 klodders olijventapenade
8 tomaten
olijfolie
zeezout zwarte peper uit de molen
Geitenkaasmengsel
300 g geitenkaas
100 ml slagroom
2 tl basilicum , gehakt
Op het bord
20 g pompoenpitten
20 g bieslook , gehakt
20 g peterselie , gehakt
20 g basilicum , gehakt
20 g kervel , gehakt
balsamico azijn
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ° C
- Verwarm de geitenkaas en room in een pan en meng tot alles goed gemengd is. Haal van het vuur, voeg de gehakte basilicum toe en zet apart
- Leg de bladerdeegrondjes op een bakplaat en in de oven. Leg er nog een bakplaat op om ervoor te zorgen dat het deeg niet kan rijzen. Bak 15 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen
- Verdeel de olijventapenade over de deegrondjes en bedek met zongedroogde tomaten. Schep een kleine hoeveelheid van het geitenkaasmengsel in het midden. Leg de gesneden tomaten erop
- Besprenkel met olijfolie, zeezout en gemalen peper. Bak 5-8 minuten in de oven
- Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan
- Strooi voor het serveren de pompoenpitten over de taart, samen met de verse kruiden en balsamicoazijn. Serveer onmiddellijk