Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

gebakken fontina

Gebakken fontina met gekarameliseerde uien & vijgenjam

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediƫnten

3 el extra vergine olijfolie
1 grote gele ui, in dunne plakjes
zeezout
350 g fontina, in blokjes van 2 cm gesneden
2 teentjes knoflook, gehakt
1/2 el verse tijmblaadjes, plus meer voor de garnering
1/2 el verse rozemarijn, plus meer voor de garnering
2 el vijgenjam
1 stokbrood, of een ander brood, om erbij te serveren

Bereiding

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de uien toe, schep om en laat 10 minuten bakken.
  • Voeg een snufje zout toe en bak daarna nog eens 45 minuten, roer om de paar minuten en stel het vuur bij om aanbranden te voorkomen, tot het gekarameliseerd is. Haal van het vuur.
  • Als de uien klaar zijn, plaats je een rooster in het bovenste deel van de oven en verwarm je de grill tot hoog.
  • Plaats de fontina in een 20 cm gietijzeren koekenpan. Bestrooi met de resterende 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, tijm en rozemarijn.
  • Rooster 6 tot 8 minuten, tot de kaas borrelt en lichtbruin is.
  • Haal uit de oven en garneer met de gekarameliseerde uien, een klodder vijgenjam en extra rozemarijn en tijm om te garneren.
  • Serveer direct met knapperig brood.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina