Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

garnalenbisque

garnalenbisque

Voorgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 30 min

Ingrediƫnten

1 el extra vergine olijfolie
1 sjalot, gehakt
1 teen knoflook, gehakt
75 ml droge witte wijn
1/2 tl selderijzout
1/2 tl gemalen paprika
1/2 el (zelfgemaakte) tomatenpuree
250 ml mosselensap of visbouillon
120 ml slagroom
120 ml zeevruchtenbouillon of water
2 el ongezouten boter
zeezout (optioneel)
250 g ongekookte middelgrote garnalen gepeld en ontdarmd
Verse peterselieblaadjes voor garnering (optioneel)

Bereiding

  • Verwarm de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn, 3 tot 5 minuten.
  • Voeg langzaam de wijn toe en roer het selderijzout en paprikapoeder erdoor.
  • Roer de tomatenpuree en het kokkelsap erdoor.
  • Zet een middelgrote pan op middelhoog vuur, verwarm de olijfolie.
  • Laat ongeveer 10 minuten sudderen. Pureer het mengsel met een blender of staafmixer tot een gladde massa.
  • Doe het mengsel indien nodig terug in de pan en voeg dan de slagroom, 60 ml bouillon of water en de ongezouten boter toe. Proef en breng eventueel op smaak met zout.
  • Snijd de garnalen in hapklare stukjes en voeg ze toe aan de soep. Laat sudderen tot de garnalen roze worden en gaar zijn in ongeveer 5 tot 10 minuten. Top met peterselie, indien gewenst, en serveer.
  • Als je de voorkeur geeft aan een dikkere bisque, meng dan 2 tl maizena met 1 el water en roer dit door de sudderende soep. Kook tot het ingedikt is, 2 tot 3 minuten.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina