Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

sesamegingernoodles2-1-of-1-e1508422764856

Eiernoedels met paksoi

(VEGETARISCH) HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.

Ingredi├źnten
250 g eierennoedels
1 l hete kippenbouillon (gebruik groentebouillon om dit gerecht vegetarisch te maken)
5 bosuitjes
1 rode peper
1 struik paksoi
2 teentjes knoflook
2 el wokolie
1 el gembersiroop
1 el ketjap
1 el (witte wijn) azijn
Optioneel: 3 eieren

Bereiding

  • Maak de lente uitjes schoon en snipper ze fijn. Maak de peper schoon, verwijder de zaadjes en hak fijn. Snijd van de paksoi de kleine bladeren in brede repen. Bewaar het harde, witte gedeelte.
  • Pers de knoflook uit. Leg de noedels in de hete bouillon en laat ze wellen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel na met koud water, laat daarna goed uit lekken. Knip de noedels met een schaar in grove stukken en meng ze met de lente uitjes, peper en paksoi.
  • Fruit de knoflook op een lage stand in de olie tot deze begint te geuren. Voeg de gembersiroop, ketjap en azijn toe en roer even goed door. Giet de warme dressing over de noedel-salade en schep alles goed door.
  • Je kunt het harde witte gedeelte eventueel gebruiken door het tijdig even aan te bakken in wokolie. Ook een omelet is hier lekker bij.

Geïnspireerd door Boodschappen

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina