BEREIDINGSTIJD: 10 MIN.
Ingrediënten
240 ml + 2 el water
60 ml sojasaus
2 el donkerbruine suiker
2 el maïzena
1 el gedehydrateerde/gedroogde ui (of uienpoeder)
1 el bouillonpoeder
1 tl rijstwijnazijn
1 tl vers limoensap
3 grote teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 tl verse gember, fijngehakt
1/2 tl gemalen kurkuma
1/4 tl rode pepervlokken
1/4 tl gemalen zwarte peper
Bereiding
- Meng alle ingrediënten door elkaar en de saus is klaar! Gebruik direct of bewaar in een glazen pot van 30 ml in de koelkast tot je hem gaat gebruiken. Op deze manier blijft de saus 5-7 dagen goed.
- Om te roerbakken: Haal de woksaus uit de koelkast en schud tot alles goed gemengd is. Sprenkel het vervolgens over je roerbakgerecht, terwijl het kookt en verdeel het om ervoor te zorgen dat alle roerbakelementen mooi bedekt zijn. De saus blijft dikker worden, terwijl de roerbak kookt.
- Als dipsaus: Schud de saus door elkaar en doe deze in een kleine steelpan. Verhit op middelhoog vuur, roer regelmatig, gedurende 5-10 minuten tot de saus lekker dik en kleverig is. Laat het een beetje afkoelen voordat je het serveert met bijvoorbeeld dumplings, loempia’s en knapperig gebakken tofu!