Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

thumb_5700_1200_670_0_0_auto

Eendenborst met eekhoorntjesbrood

Hoofdgerecht voor 2 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediënten

1 Eendenborst
150 g Eekhoorntjesbrood
200 g geschilde zoetzure appel(goudreinet)
1 Sjalot
1 takje Rozemarijn
klein bosje Peterselie
1 teen Knoflook
1 glas Witte wijn
60 ml Groentebouillon
Citroen, geraspt naar smaak
1 el Extra vergine olijfolie
Boter
Zout
Peper

Bereiding

  • Maak de champignons schoon door de stelen en de doppen te scheiden en snijd de doppen, en de champignonsteeltjes in plakjes
  • Hak de sjalot fijn, snij de appel in blokjes en hak de champignonsteeltjes en bak alles in een pan met een beetje olie bruin.
  • Snijd de eendenhuid door zodat deze tijdens het koken niet gaat krullen. Bestrooi de borst lichtjes met zout en peper en bak deze in een ovenvaste pan met in beetje hete olie en een takje rozemarijn anderhalve minuut met het vel naar beneden. Draai het dan om, giet er een half glas witte wijn bij, voeg de helft van de champignondoppen toe en bak 7-8 minuten of iets langer op 200 °C, afhankelijk van hoe gaar je de eend wilt.
  • Haal de eend uit de oven en laat 10 minuten rusten, gewikkeld in aluminiumfolie.
  • Pureer het kookvocht met 60 ml groentebouillon en de resterende champignondoppen om een ​​saus te maken. Neem een ​​paar plakjes knoflook en hak ze samen met een takje peterselie fijn. Smelt een klontje boter in de pan waarin je het vlees bakte, samen met een beetje geraspte en gehakte citroenschil. Voeg vervolgens een beetje witte wijn toe en als deze bijna volledig is verdampt, voeg je de saus, zout en peper toe.
  • Snijd de eendenborst in plakjes en serveer deze met de appel, de eekhoorntjesbroodstengels en doppen en de saus.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina