Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

gegrilde biefstukreepjes

Dun rundvlees in rode wijn en port saus

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediënten

Voor de saus
4 lange takjes verse peterselie
2 lange takjes verse tijm
1 laurierblad
een 15 cm vierkant kaasdoek
3 sjalotten
1 el arachideolie
250 ml Ruby Port
een fles droge rode wijn zoals Côtes du Rhône (750 ml)
500 ml kalfsbouillon
vers gemalen zwarte peper
4 1/2 cm dikke biefstuk (elk ongeveer 150 g)

  • Bereiding
  • Maak een “bouquet garni” door peterselie, tijm en laurier in het kaasdoek te wikkelen en dicht te binden met keukentouw.
  • Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
  • doe in een (zware) steelpan de olie, en verwarm op matig hoog vuur tot het heet is maar niet rookt en sauteer de sjalotten met het bouquet garni, al roerend, tot de sjalotten goudbruin zijn.
  • Voeg Port toe en blus af, schraap eventuele bruine stukjes eruit. Voeg rode wijn toe en kook de saus tot die bijna verdampt en teruggebracht is tot een glazuur van ongeveer 2 eetlepels.
  • Voeg de bouillon toe en kook de saus tot deze iets ingedikt is en de vloeistof is teruggebracht tot ongeveer 150 ml.
  • Giet de saus door een fijne zeef in een kleine steelpan en gooi het bouquet garni weg.
  • Saus op smaak brengen met peper en zout en afgedekt warm houden.
  • Dep de biefstuk droog en breng op smaak met peper en zout. Grill ze op een licht geolied rek die 3 -4 cm boven de gloeiende kolen staat, ongeveer 30 seconden aan elke kant voor medium-rare. (Je kunt de biefstuk ook grillen in een hete, licht geoliede, goed gekruide geribbelde grillpan op matig hoog vuur.)
  • Snij de biefstuk met een scherp mes in dunnen plakjes en serveer met de saus op een bedje van Rode kool in rode wijn met je favoriete bijgerecht

Inspiratie: Epicurious.com

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina