Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Vegan-Zucchini-Corn-Fritters-4-700x1050

Courgettebeignets

hartig koolhydraatarm recept, die je kan gebruiken als hapje, als lunch of als leuk hoofdgerecht.

Lunch voor 10 pannenkoekjes
Bereidingstijd 30 min.

Ingrediƫnten

2 courgettes
100 gr mais
2 bosui
4 grote eieren (L)
1/4 tl knoflookpoeder
1/2 tl peterselie
1/2 tl basilicum
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr (amandel)meel
zout en peper

Dip:

100 ml (Griekse) yoghurt
1 el Sriracha saus

Bereiding

  • nijd de uiteinden van de courgettes eraf en rasp de courgettes boven een grote kom .Doe daarna in een vergiet en druk zoveel mogelijk vocht uit de courgetterasp.
  • Snijd de bosui in kleine stukjes en klop de eieren los in een kom. Voeg de bosui, geraspte courgette,(uitgelekte) mais en kruiden toe aan de kom met de eieren en meng alles door elkaar. Voeg tenslotte Parmezaanse kaas en meel toe en meng nog eens goed. Breng het beslag op smaak met zout en peper.
  • Verwarm in een grote koekenpan een beetje olijfolie. Neem met een juslepel steeds een beetje beslag en schep in de pan. Bak de beignet goudbruin, 3 minuten per kant. Herhaal dit totdat je alle pannenkoekjes hebt gebakken.
  • Maak ondertussen de dipsaus door 100 ml Griekse yoghurt te mengen met een beetje Sriracha saus.
  • Bron: Lowcarbchef.nl Kijk daar voor meer heerlijke koolhydraatarme recepten!

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina