WAT IS CHIMICHURRI?
Het is een frisse kruiden-knoflooksaus, marinade of kruiderij met een krachtige smaak die snel gemaakt is in de blender of keukenmachine. Deze ongekookte saus is ontstaan in Argentinië en tilt eenvoudige kip, vis, garnalen of biefstuk naar een hoger niveau. Voor chimichurri kan een verscheidenheid aan kruiden worden gebruikt, hoewel ze allemaal peterselie bevatten.
WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN CHIMICHURRI EN PESTO?
Pesto bevat noten en is echt heerlijk gemengd met pasta in plaats van traditionele saus. Het is ook een lekkere dip voor vers brood of besprenkeld op verse mozzarella. Vergeet voor chimichurri de noten en voeg dan meer kruiden en een snufje fijngemaakte rode pepervlokken toe.
DIEN IK CHIMICHURRI WARM OF KOUD OP?
De chimichurri kan 2-3 dagen na het maken gekoeld bewaard worden, maar je wilt hem op kamertemperatuur als hij wordt geserveerd. Sprenkel het over gegrild vlees of zeevruchten.
TWEE RECEPTEN VOOR CHIMICHURRI: