Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

chimi-2

Basilicum chimichurri

WAT IS CHIMICHURRI?
Het is een frisse kruiden-knoflooksaus, marinade of kruiderij met een krachtige smaak die snel gemaakt is in de blender of keukenmachine. Deze ongekookte saus is ontstaan ​​in Argentinië en tilt eenvoudige kip, vis, garnalen of biefstuk naar een hoger niveau. Voor chimichurri kan een verscheidenheid aan kruiden worden gebruikt, hoewel ze allemaal peterselie bevatten. In dit recept wordt basilicum als basis gebruikt.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN CHIMICHURRI EN PESTO?
Pesto bevat noten en is echt heerlijk gemengd met pasta in plaats van traditionele saus. Het is ook een lekkere dip voor vers brood of besprenkeld op verse mozzarella. Vergeet voor chimichurri de noten en voeg dan meer kruiden en een snufje fijngemaakte rode pepervlokken toe.

BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
Rode ui
Verse basilicumblaadjes
Bladpeterselie
Olijfolie
Rode wijnazijn
Citroensap
Middelgrote teentjes knoflook
Zout
Snufje gemalen rode pepervlokken

Bereiding

  • Hak de rode ui fijn en leg hem opzij. Voeg de basilicum en peterselieblaadjes (geen stengels) toe aan een blender of keukenmachine en maal tot de kruiden fijngehakt zijn. Pauzeer zo nodig om de kruiden van de zijkanten van de blender te schrapen.
  • Voeg vervolgens de olijfolie, azijn, citroensap, zout en rode pepervlokken toe aan de blender, rasp de knoflook erdoor en pulseer nog een paar keer. Je wilt dat het nog steeds een ietwat dikke consistentie heeft.
  • Doe de chimichurri in een pot of bewaarbak en vouw de rode ui er met de hand door. Proef en pas indien nodig zout aan. Als je de voorkeur geeft aan een dunnere consistentie, besprenkel dan nog een eetlepel olijfolie.

DIEN IK CHIMICHURRI WARM OF KOUD OP?
De chimichurri kan 2-3 dagen na het maken gekoeld bewaard worden, maar je wilt hem op kamertemperatuur als hij wordt geserveerd. Sprenkel het over gegrild vlees of zeevruchten.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina