BEREIDINGSTIJD: 15 MIN.
Ingrediƫnten
50 g verse peterselie
4 middelgrote teentjes knoflook, geschild en geplet
15 g verse oreganoblaadjes (of 4 theelepels gedroogde oregano)
20 ml kopje rode wijnazijn
1/2 tl rode pepervlokken
1/2 tl zeezout
Vers gemalen zwarte peper
25 ml extra vierge olijfolie
Bereiding
- Doe peterselie, knoflook, oregano, azijn, rode pepervlokken, zout en peper (naar smaak) in de kom van een keukenmachine. Maal tot het fijngehakt is. Stop, schraap de zijkanten van de kom met een rubberen spatel naar beneden en maal verder, ongeveer 1 minuut in totaal.
- Voeg, terwijl de motor draait, olie toe in een gestage stroom. Schraap langs de zijkanten van de kom en pulseer een paar keer om te combineren.
- Breng de saus over in een luchtdichte verpakking en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om de smaken samen te laten komen. Roer en breng op smaak voor het serveren. De chimichurri is maximaal 1 week houdbaar in de koelkast.