Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

AMAZING-30-minute-Green-Chili-Veggie-Burgers-Tender-flavorful-subtly-spiced-and-SO-satisfying-vegan-glutenfree-recipe-mexican-healthy-minimalistbaker-easy

Burgers van geroosterde zoete aardappel en kikkererwten

RECEPT VOOR 6 BURGERS
BEREIDINGSTIJD: 50 MIN.

Ingrediënten
1 middelgrote zoete aardappel, geschild en grof gehakt
1 middelgrote ui, grof gehakt
2 teentjes knoflook, grof gehakt
2 el olijfolie
2 blikken (800 g) kikkererwten, uitgelekt en gespoeld
2 tl komijnpoeder
1/2 tl kerriepoeder
1 tl zout
2 eieren
150 -250 g paneermeel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Meng de zoete aardappel, ui en knoflook in een grote mengkom. Sprenkel de olie erover. Verdeel het mengsel over de voorbereide bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot de zoete aardappelen zacht zijn en bruin beginnen te worden.
  • Verlaag de oventemperatuur tot 180 °C. Bekleed een extra bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat.
  • Meng in de kom van een keukenmachine het geroosterde zoete aardappelmengsel, de kikkererwten, komijn, kerriepoeder en zout. Pulseer totdat het mengsel een gladde, dikke pasta vormt. Schraap indien nodig de zijkanten weg. Doe het mengsel in een grote mengkom.
  • Voeg de eieren en 130 g paneermeel toe, meng goed. Ga door met het toevoegen van paneermeel, ongeveer 35 g per keer, totdat het mengsel gemakkelijk tot burgers kan worden gevormd.
  • Burgers te plakkerig om te vormen? Er is veel wat kan zorgen dat hamburgers te plakkerig zijn (grotere eieren, sappiger groenten, nog hogere luchtvochtigheid). Als je hamburgers te plakkerig zijn, probeer het mengsel dan 20-30 minuten te koelen, voordat je het gaat vormen. Je kunt de hamburgers ook met vochtige handen vormen, of, als laatste resultaat, meer paneermeel toevoegen. Als je teveel paneermeel toevoegt, krijg je droge, smaakloze hamburgers.
  • Vorm het mengsel in zes grote burgers en leg ze op de voorbereide bakplaat. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de hamburgers bruin beginnen te worden, stevig aanvoelen en bovenop beginnen te barsten. Serveer onmiddellijk. Maak met de hamburgers af met een lekker broodje en beleg naar keuze. Gebruik je dit recept als hoofdgerecht? Dan kun je er frietjes en/of een salade bij serveren.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina