Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Bruine rijst met linzen

Bruine rijst met linzen en gekarameliseerde ui

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 45 min

Ingrediƫnten

285 g bruine basmatirijst, afgespoeld en uitgelekt
90 g quinoa, afgespoeld en uitgelekt
750 ml paddenstoelen- of groentebouillon
60 ml olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 kardemompeulen (optioneel)
1 kaneelstokje
1/2 tl gemalen kurkuma
4 grote uien, in dunne ringen
1 blik (398 ml bruine linzen, afgespoeld en uitgelekt
125 ml gewone Griekse yoghurt
1 tl gemalen komijn
10 g gehakte koriander
Citroenpartjes, om erbij te serveren

Bereiding

  • Meng in een pan de rijst, quinoa, bouillon, 15 ml (1 el) olie, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma. Zout en peper.
  • Breng aan de kook, dek af en laat 20 minuten op laag vuur sudderen. Haal van het vuur en laat 5 minuten afgedekt staan.
  • Verwijder de kardemompeulen en het kaneelstokje.
  • Bak ondertussen in een grote koekenpan op hoog vuur, de uien in de resterende olie, bijna continu roerend, tot ze mooi bruin zijn, en zet apart.
  • Roer de linzen door de rijst en doe ze op een grote serveerschaal. Top met gekarameliseerde uien en yoghurt. Bestrooi met komijn, bestrooi met koriander en serveer met partjes citroen.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina