Baba Ganoush is een rokerige aubergine dip uit het Midden-Oosten, gemaakt van verkoolde aubergine. Het is een heerlijke dip voor groenten zoals komkommer, wortel en paprika, of om met een pitabroodje te eten.
BEREIDINGSTIJD: 5 MIN. + 25 MIN. OVENTIJD
Ingrediƫnten
2 middelgrote of 1 grote aubergine
3 el tahin-pasta
2 el citroensap
2 el extra vierge olijfolie
2 tl zeezout
1/4 tl versgemalen zwarte peper
1 klein teentje knoflook, fijngehakt
Bereiding
- Prik de aubergine op verschillende plaatsen in met een mes. Gaar de aubergine onder de grill. Grill 20-25 minuten, draai om de 5 minuten, tot de aubergine verkoold en zwart is.
- Laat de aubergine afkoelen. Schep vervolgens de verkoolde aubergine uit de schil en snijd met de hand of pureer. Gooi de schil weg.
- Meng in een middelgrote kom de tahin, citroensap, olijfolie, zout, peper en knoflook. Roer de aubergine door het tahinmengsel en breng op smaak met extra zout.
- Koel minstens een uur om de smaken bij elkaar te laten komen.
Variatie voor een tahinvrije versie:
Je kunt een mayonaiseversie van de Baba maken: Vervang voor een Mayo Baba de tahin voor 3 eetlepels mayonaise, verminder het citroensap tot 1 eetlepel en verminder de olijfolie tot 1 eetlepel.