Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

gegrillde aubergine met feta

Auberginerondjes met feta

Koolhydraatarm recept voor 4 personen
Bereidingstijd 60 min

Ingrediƫnten

2 grote aubergines, in gelijke plakken van 1/2 cm dik gesneden
2 tl zout, om aubergine in te zouten
2 el olijfolie, voor het bestrijken van aubergine
bosje verse munt, gehakt
bosje verse koriander, gehakt en naar smaak
150 g verkruimelde feta (of meer)
VINAIGRETTE:
1 tl/ teen fijngehakte knoflook
1/2 tl zout
3 el vers citroensap
2 rode ui, fijngehakt
1/2 tl gemalen komijn (of een beetje meer als je echt van komijn houdt)
flinke snuf Aleppo peper (of gebruik cayennepeper)
6 el extra vergine olijfolie

Bereiding

  • Snijd beide uiteinden van de aubergines en snijd ze in plakjes van een 1/2 cm.
  • Zot de aubergine, door de plakken in een bak met water te zetten en te bestrooien met zout.
  • Laat dit 20 min staan en maak ondertussen de vinaigrette
  • doe de knoflook, zout, citroensap en rode ui in een keukenmachine en pulseer tot alle ingrediĆ«nten goed zijn gemengd en laat dan 10 minuten staan. Doe het mengsel na tien minuten in een kleine kom, roer de gemalen komijn, Aleppo Peper (of een iets kleinere hoeveelheid Cayennepeper) erdoor en meng er dan olijfolie door.
  • Was de verse kruiden indien nodig in een slacentrifuge en hak ze fijn met een groot mes. Verkruimel de feta in een kleine kom.
  • Nadat de aubergine 20 minuten in water met zout heeft gezeten, laat je het water weglopen en spoel je de plakjes af met schoon water. dep ze daarna droog met keukenpapier.
  • Verwarm de grillpan of plaat.
  • Bestrijk de aubergine aan beide kanten met olijfolie.
  • Leg de aubergineplakken in de grillpan. Als je kruislingse grillstrepen wilt, gril de aubergine dan ongeveer 3-4 minuten aan de eerste kant, til dan de rand op om te zien of de grillstrepen donker genoeg zijn.
  • Als je goede grillstrepen ziet, draai dan elk auberginerondje om en grill nog ongeveer 3-4 minuten langer. doe dit met beide kanten en herhaal tot alle plakken op zijn.
  • Leg de aubergine op een dienblad of bakplaat, besprenkel met knoflook-komijnvinaigrette en bestrooi met de verkruimelde feta en kruiden.
  • Inspiratie: Kalynskitchen.com

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina