Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Insalata-di-fagiolini-olive-verdi-feta-e-pomodorini

Sperziebonensalade

BIJGERECHT VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.

Ingrediënten
Voor de salade
700 g gesneden sperziebonen, in stukken van 5-7 cm
400 g kerstomaten, gehalveerd
1/2 middelgrote rode ui, gehakt (zie Tip onderaan het recept)
175 g feta, verkruimeld of in stukjes gesneden

Voor de dressing
60 ml olijfolie
3 el balsamico of rode wijnazijn
1 middelgrote teen knoflook, gehakt
1 tl provinciaalse kruiden
1 tl Dijon-mosterd
Zout en peper, naar smaak

Bereiding

  • Breng water aan de kook in een grote pan. Kook de sperziebonen in 3 à 5 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Meng in een grote kom de afgekoelde sperziebonen met tomaten en rode ui. Roer, om gelijkmatig te verdelen.
  • Klop de dressingingrediënten in een aparte kom door elkaar. Sprenkel de dressing over de salade en meng. Op dit punt kun je de salade bedekken met plasticfolie en in de koelkast bewaren. Voeg de feta toe vlak voor het serveren.

Tip: laat de rode ui een paar minuten in water weken om de sterke uiensmaak te verwijderen.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina