Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Worteltaart

Worteltaart

Taart voor 8 personen
Bereidingstijd 70 min

Ingrediënten

250 gram bloem
2 tl bakpoeder
1/2 tl fijn zeezout
1 ½ tl gemalen kaneel
300 ml koolzaadolie of andere plantaardige olie
200 g kristalsuiker
200 gram licht bruine suiker
1 tl vanille-extract
4 grote eieren
300 gram geraspte wortelen
100 gram grof gehakte pecannoten
65 gram rozijnen

VOOR ROMIG GLAZUUR
225 gram roomkaas, op kamertemperatuur
140 gram poedersuiker
80 ml slagroom
50 gram grof gehakte pecannoten, voor het bedekken van de taart

Bereiding

  • Verwarm de oven tot 175 °C .
  • Vet twee springvormen van 18 cm in en bekleed de bodem met bakpapier en vet vervolgens de bovenkant van het papier in. Of vet en bebloem de bodem en zijkanten van beiden.
  • Klop in een middelgrote kom bloem, bakpoeder, zout en kaneel tot alles goed gemengd is.
  • Klop in een andere kom de olie, suikers en vanille. Klop de eieren er een voor een door tot ze goed gemengd zijn.
  • Neem een een grote rubberen spatel. Schraap de zijkanten en bodem van de kom en voeg de droge ingrediënten in 3 delen toe, zachtjes roerend tot ze verdwijnen en het beslag glad is. Roer de wortelen, noten en rozijnen erdoor.
  • Verdeel het beslag over de voorbereide springvormen. Bak tot de bovenkanten van de cakelagen veerkrachtig zijn wanneer ze worden aangeraakt en wanneer een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt, na 35 tot 45 minuten.
  • Koel de cakes in de springvormen gedurende 15 minuten en zet ze dan op koelrekken, verwijder het bakpapier en laat ze volledig afkoelen. (Als je merkt dat er een cakelaag aan de bodem van de pan vastzit, laat je de cakevorm ondersteboven staan ​​en laat je de zwaartekracht zijn werk doen).
  • Klop de roomkaas in een grote kom met een handmixer op gemiddelde snelheid tot een romige massa, in ongeveer 1 minuut.
  • Klop de poedersuiker erdoor, 1/4 hoeveelheid per keer tot het luchtig is. Giet de room erbij en klop 1 minuut op gemiddelde snelheid. Koel afgedekt tot de cake afgekoeld is.
  • Als de cakelagen volledig zijn afgekoeld, smeer je bovenkantvan een cakelaag in met de helft het glazuur en leg je de andere cakelaag erop. Wervel de bovenkant van de cake decoratief met het resterende glazuur. Verdeel de noten erover.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina