Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Wentelteefjes

Wentelteefjes

Lunchgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 20 min

Ingrediënten

4 grote eieren
150 ml melk
2 tl kaneel
8 dikke sneetjes brood van 2 dagen oud
Boter
Ahornsiroop

Optioneel
2 tl vers geraspte sinaasappelschil
60 ml sinaasappellikeur (bv cointreau)
Verse bessen

Bereiding

  • Klop in een middelgrote kom de eieren, melk en kaneel door elkaar.
  • Roer de sinaasappelschil en/of likeur erdoor indien gebruikt.
  • Klop het mengsel tot het goed geroerd is en giet het in een ondiepe kom, breed genoeg om een ​​sneetje brood te leggen dat je gaat gebruiken.
  • Leg elk sneetje brood in het melk-ei-mengsel, zodat het brood er een beetje in kan weken.
  • Smelt wat boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Schud het overtollige eiermengsel van het brood en leg de sneetjes brood op de hete koekenpan.
  • Bak de wentelteefjes aan één kant bruin, draai ze om en bak de andere kant bruin.
  • Serveer de wentelteefjes warm met boter, ahornsiroop en/of verse bessen.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina