Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

fig+salad

Vijgensalade met blauwe kaas en parmaham

VOOR-/LUNCHGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
4 verse vijgen
150 g blauwe kaas, verkruimeld
50 g walnoten, grof gehakt
8 plakken parmaham
75 g eikenbladsla of gemengde bladsla

Voor de dressing
1 el honing
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie

Bereiding

  • Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing. Snijd 3 vijgen in blokjes en snijd de vierde vijg in partjes. Meng de vijgenblokjes met 100 gram blauwe kaas, 3/4 van de walnoten en de helft van de dressing.
  • Leg een stuk vershoudfolie op de kookring en druk dit naar beneden tot een bakje ontstaat. Leg daarop kruislings 2 plakken ham en druk deze op de folie. Schep de vijgensalade erin, druk goed aan en strijk glad. Sla de ham eroverheen. Keer de kookring om en druk het taartje eruit. Verwijder de folie.
    Maak zo 4 taartjes en zet ze circa 10 minuten in de koelkast.
  • Verdeel de sla over borden en zet de taartjes erop. Garneer met de rest van de walnoten, blauwe kaas en de vijgenpartjes. Bedruppel met de rest van de dressing.

Variatie: Neem als je geen verse vijgen kunt krijgen gedroogde vijgen of abrikozen. Vervang Parmaham door Coburger- of Serranoham.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina