Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

50374905091_2c942ef27e_b

Aziatische kikkererwten, zoete aardappel en citroengrascurry

VEGETARISCH HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 50 MIN.

Ingrediënten
2 middelgrote stengels citroengras, grof gesneden
2 el gember, geschild en grof gesneden
1 ui, grof gehakt
2 el Madras-kerriepoeder
½ tl zwarte peper
400 ml volle kokosmelk
2 eetlepels virgin kokosolie of andere olie
400 g gekookte kikkererwten
Zout, naar smaak
600 g zoete aardappelen, geschild en in stukjes van 2,5 cm gesneden
Koriander, om te garneren

Bereiding

  • Pulseer het citroengras in een keukenmachine of krachtige blender ongeveer 3 minuten tot het heel fijn is. Voeg de gember toe en pulseer opnieuw om te malen. Voeg de ui toe en pulseer nogmaals om te malen. Voeg de kerriepoeder en zwarte peper toe. Pulseer tot het mengsel een pasta is.
  • Voeg in een grote pan op middelhoog vuur de kokosolie toe en verwarm tot het gesmolten is. Voeg de citroengraspasta toe en bak 3-5 minuten, onder regelmatig roeren. Voeg de kikkererwten en ½ theelepel zout toe. Laat 1 minuut koken om de kikkererwten erdoor te verwarmen. Voeg de kokosmelk, zoete aardappelen en voldoende water toe om ze te bedekken. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Dek af en laat 15 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Verwijder het deksel en laat nog 10-12 minuten sudderen, tot de zoete aardappelen gaar zijn. Haal van het vuur. Laat 10 minuten onbedekt rusten. Breng op smaak met zout.
  • Serveer warm, gegarneerd met koriander. Lekker met rijst.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina