Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

DSC_0911-975x650

Vegetarische Chinese tomatensoep met ei

SOEP VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.

Ingrediënten
180 g tomatenpuree
3 grote tomaten
1 teentje knoflook, geperst
1 ui, fijngesneden
3 el ketjap manis
1 el sesamolie
1 tl gemberpoeder
1 tl maïzena
1 vegetarisch bouillonblokje
750 ml water
Scheutje olie
1 ei (optioneel)

Bereiding

  • Breng een pan water aan de kook. Kerf aan de onderkant van de tomaten een ‘x’. Dompel de tomaten een minuut onder in kokend water en laat ze vervolgens schrikken met ijskoud water. Je kunt nu heel gemakkelijk het velletje er vanaf trekken. Snijd de tomaten fijn.
  • Zet de pan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Fruit de ui en knoflook en voeg de tomatenpuree toe, samen met de gemberpoeder.
  • Meng in een kommetje de sesamolie, ketjap en maïzena tot je geen klontjes meer ziet. Voeg dit mengsel toe aan de soep.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe, samen met water en een bouillonblokje. Laat circa 10 minuten koken.
  • Zeef eventueel de soep als je merkt dat er nog klontjes inzitten van bijvoorbeeld de tomaten.
  • Breek een ei boven de soep zodat er over de hele bovenkant ei komt. Kook nog enkele minuten en serveer vervolgens meteen.

Variatietips: Het zal je opvallen dat er ketjap in zit, niet een Chinees ingrediënt, maar wel een ingrediënt wat ervoor zorgt dat je de zo kenmerkende zoet-hartige smaak in je soep krijgt. Overigens is de soep ook lekker zonder ei. Of probeer hem eens met rijstnoedels. Deze gooi je er dan aan het einde bij.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina