Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

8c7bf09525f9b8ce216670da18bdd700

Veganistische noodle roerbak

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 35 min.

Ingrediënten

150 g gedroogde Chinese tarwenoedels, geen eiernoedels
5 teentjes knoflook, gehakt
100 g geperste tofu, gemarineerd, in kleine stukjes gesneden
400 g kool, hapklare stukjes
200 g julienne wortelen
5 – 6 gedroogde shiitake paddestoelen, stengels verwijderd, fijngesneden
2 el Thaise sojasaus
1 el Golden Mountain-saus ( toko)
1 ½ tl suiker
½ tl gemalen witte peper
50 g knoflookbieslook (Chinese bieslook) in stukjes van 1 cm

Bereiding

  • Voeg noedels toe aan kokend water en kook ongeveer 2 minuten, totdat ze buigzaam zijn en van elkaar loslaten, maar nog steeds iets onvoldoende gaar zijn. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
  • Voeg in een wok net genoeg olie toe om de bodem te bedekken, gevolgd door gehakte knoflook en geperste tofu. Zodra de knoflook goudbruin begint te worden, voeg je kool, wortels en champignons toe. Voeg een scheutje sojasaus toe over de groenten en roerbak ze ongeveer een minuut om ze lichtjes te laten slinken.
  • Voeg de noedels toe, besprenkel de sojasaus en de golden mountain-saus over de noedels en meng met een tang tot de sauzen goed verdeeld zijn. Bestrooi met suiker en witte peper en meng goed.
  • Controleer de gaarheid van noedels, ze zouden op dit punt klaar moeten zijn, maar als ze nog steeds te hard zijn, kun je een scheutje water toevoegen en mengen totdat al het water is opgenomen.
  • Zet het vuur uit en voeg meteen de knoflookbieslook toe, roer tot de knoflookbieslook licht geslonken is.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina