Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

thumb_325_1200_670_0_0_auto

Trio van paprika’s met ui, olijven en kruidenbrood

VOORGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediƫnten
1 grote ui
1 rode paprika
1 gele paprika
1 groene paprika
120 g knapperig brood
20 stuks Kalamata-olijven
Verse kruiden
Boter
Geraspte Grana Padano-kaas
Extra vergine olijfolie
Zout

Bereiding

  • Snijd de paprika’s in kleine stukjes en doe ze in een kom. Snijd de ui dun en bak bruin in een hele grote pan met 3 eetlepels olie en een klontje boter. Als het na 3-4 minuten begint te zweten, voeg je de paprika’s toe en bak je op hoog vuur, zodat ze geroosterd en knapperig blijven.
  • Voeg na 4-5 minuten de ontpitte en grof gesneden olijven toe. Breng op smaak met zout naar smaak. Hak het brood fijn met een mes en verklein het tot grote kruimels.
  • Meng met 4 eetlepels olie, een lepel gehakte verse kruiden en kook in een andere pan 3-4 minuten.
  • Voeg de helft van het brood toe aan de pan met de paprika’s, samen met 2 eetlepels geraspte Grana Padano-kaas, en roer. Leg de groenten op een serveerschaal en werk af met de rest van het gekruide brood.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina