Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

tuscan-pasta-13-683x1024

Toscaanse kip-pasta

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.

Ingrediënten
3 kipfilets
4 el olijfolie
2 courgettes
Vers gemalen peper
300 g penne pasta
125 ml crème fraîche
4 tl paprikapoeder
2 tl chilipoeder
50 g zongedroogde tomaten
30 g verse basilicum
Zout

Bereiding

  • Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Bak de stukjes kipfilet in een wok met de olijfolie. Voeg de paprika- en chilipoeder toe.
  • Snijd ondertussen de courgettes over de lengte door. Leg deze 2 delen op hun rug en snijd ze beide nogmaals over de lengte door. Verdeel deze 4 stukken in stukjes van 2 cm. Maal royaal verse peper over het witte vlees van de courgette (worden ze erg lekker van!) en voeg ze toe aan de kip.
  • Bak de kip totdat deze mooi bruin is, doe dan het vuur laag en voeg de crème fraîche toe.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en voeg toe.
  • Als de pasta gaar, giet je deze af. Verdeel de pasta over de 4 borden en verdeel de saus over de pasta. Breng nu op smaak met wat zeezout en maak op met wat basilicum.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina