HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 40 MIN.
Ingrediƫnten
400 g verse tagliatelle
2 rijpe avocado (alleen het vruchtvlees)
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
Hand verse basilicum
2 teentjes knoflook, geperst
Sap en rasp van 1 citroen (raspen met een testeur)
4 el olijfolie
500 g verse spinazie
200 g gerookte zalm
3 bosui, fijngesneden
Bereiding
- Kook de tagliatelle, en maal het vruchtvlees van de avocado fijn in een keukenmachine en voeg de kaas, basilicum, knoflook, de helft van de citroenrasp en sap toe. Maal tot een glad mengsel en voeg de olie toe.
- Breng op smaak met zout en peper
- Giet de pasta af, bewaar wat kookvocht en doe terug in de warme pan.
- Roer de avocadosaus erdoor, en voeg wat kookvocht toe om het romiger te maken.
- Voeg in kleine beetjes de spinazie toe, en laat slinken in de hete pasta.
- Voeg de fijngesneden zalm, bosui en de rest van de citroenrasp erdoor en breng eventueel op smaak met citroensap, basilicum en geraspte Parmezaanse kaas