HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.
Ingrediënten
Voor de salade
400 g biologische kipfilet
2 el olijfolie
1 el gemengde kruiden naar keuze of kipkruiden
500 g kriel in de schil
2 tl verse tijm
30 g amandelschaafsel
300 g babyspinazie
1 rode ui (in dunne ringen)
Voor de dressing
3 el olijfolie (extra Vierge)
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
1 tl mosterd
Zout en peper uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven op 200 ⁰C
Was de aardappels en stort ze op een bakplaat.
Meng de aardappels met de tijm, zeezout en 1 el olijfolie en zet 20 min. in de oven.
Snijd de kipfilet in gelijke stukken en sla ze iets platter.
Meng 1 el olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan.
Verhit de grillpan en gril de filets 10 – 15 min. en keer regelmatig om.
Let op de aardappels…
Meng de ingrediënten van de dressing en proef goed. Breng op smaak in kleine stapjes!
Bak de uienringen en laat afkoelen.
Meng de spinazie met de dressing, leg daar netjes de uienringen op en bestrooi met de amandelen.
Snijd de filet in mooie stukken en serveer met de aardappeltjes en de salade.
Geïnspireerd door Boodschappen