Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

griekse-knoflook-kipfilet

Spinaziesalade met gegrilde kip en ovenaardappeltjes

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
Voor de salade
400 g biologische kipfilet
2 el olijfolie
1 el gemengde kruiden naar keuze of kipkruiden
500 g kriel in de schil
2 tl verse tijm
30 g amandelschaafsel
300 g babyspinazie
1 rode ui (in dunne ringen)

Voor de dressing
3 el olijfolie (extra Vierge)
1 el witte wijnazijn
1 tl honing
1 tl mosterd
Zout en peper uit de molen

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 ⁰C
  • Was de aardappels en stort ze op een bakplaat.
  • Meng de aardappels met de tijm, zeezout en 1 el olijfolie en zet 20 min. in de oven.
  • Snijd de kipfilet in gelijke stukken en sla ze iets platter.
  • Meng 1 el olie met de kipkruiden en bestrijk de kip hiermee.
  • Rooster ondertussen de amandelen in een droge koekenpan.
  • Verhit de grillpan en gril de filets 10 – 15 min. en keer regelmatig om.
  • Let op de aardappels…
  • Meng de ingrediënten van de dressing en proef goed. Breng op smaak in kleine stapjes!
  • Bak de uienringen en laat afkoelen.
  • Meng de spinazie met de dressing, leg daar netjes de uienringen op en bestrooi met de amandelen.
  • Snijd de filet in mooie stukken en serveer met de aardappeltjes en de salade.

    Geïnspireerd door Boodschappen

  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina