Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

594049f8bae8a2517539db2f

Spaghetti frittata

Het je na het koken weleens spaghetti over? Gooi het niet weg! Je kunt er iets heerlijks van maken voor of op de volgende dag.

LUNCHGERECHT VOOR 6 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediënten
350 g spaghetti
5 eieren
100 ml volle melk
50 g Parmigiano-Reggiano, om te raspen
100 g gerookte scamorza
50 g gerookt spek
1 takje tijm
Zwarte peper
Extra vierge olijfolie naar smaak
1 teen knoflook

Bereiding

  • Kook de spaghetti heel beetgaar in gezouten water. Als je met een restje gekookte spaghetti werkt, kan je deze stap natuurlijk overslaan. Zorg ondertussen voor de vulling: snijd het gerookte spek en de gerookte kaas in blokjes.
  • Giet de eieren in een grote kom, voeg de blaadjes van de tijm toe en de melk, en voeg dan zout en peper toe. Breng op smaak met geraspte kaas en meng goed om een ​​glad mengsel te krijgen.
  • Zodra de pasta gaar is, giet je deze af in een kom en breng op smaak met een scheutje olijfolie. Voeg de pasta toe aan de vulling (het ei-mengsel met spek en scamorza) en roer opnieuw om alles goed te mengen.
  • Verhit de olie bruin met een teen knoflook. Verwijder het teentje knoflook en giet het spaghetti mengsel erbij. Verdeel ze gelijkmatig met een spatel, kook dan 1 minuut op hoog vuur om de bodem stevig te maken en zet dan het vuur lager, dek af met het deksel en bak gedurende 15 minuten.
  • Dan is het tijd om de omelet om te draaien: schud de pan om er zeker van te zijn dat hij van de bodem loskomt, plaats een bord met de diameter van je pan op de omelet, draai de pan ondersteboven en bak gedurende 5 minuten zonder deksel. De omelet is klaar, geniet ervan in warme of koude stukjes!

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina