Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

img59482.768x512

Spaghetti alla carbonara

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 30 MIN.

Ingrediƫnten
400 g spaghetti
150 g Parmezaanse kaas of Pecorino Romano, fijngeraspt, plus extra om te serveren
6 eidooiers
150 g pancetta, in spekjes gesneden
2 teentje knoflook , gehakt
Zout
Zwarte peper

Bereiding

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten kokend water. Of kook zelfgemaakte pasta voor 8-10 min. Meng ondertussen de Parmezaanse kaas en de eidooiers in een kleine kom en zet apart.
  • Bak de pancetta in een grote koekenpan krokant. Bewaar na het bakken de pancetta en het vet dat vrijkomt en zet apart. Als de pasta gaar is, bewaar dan een lepel van het pastawater en giet de pasta af.
  • Schep de pasta in de pancetta-koekenpan en voeg het gereserveerde pancetta-vet en de gehakte knoflook toe. Verwarm de pan zachtjes, haal van het vuur en roer snel door het mengsel van eigeel en Parmezaanse kaas. Voeg een beetje van het pastawater toe om de saus te emulgeren.
  • Meng goed en voeg de pancetta en zwarte peper naar smaak toe. Voeg indien nodig een beetje meer pastawater toe
  • Serveer direct met nog wat versgeraspte Parmezaanse kaas

    Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina