HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 25 MIN.
Ingrediƫnten
300 g rijst
1 courgette
1 gele paprika
1/2 rode paprika
1 grote ui
3 lente-uitjes
3 teentjes knoflook
150 g hamblokjes
1,5 el nasi kruidenmix
Ketjap manis naar smaak
Zonnebloemolie of andere neutrale olie
Peper en zout naar smaak
Optioneel: 1/2 rode chilipeper
Optioneel: serveer met een gebakken ei en kroepoek of cassave chips
Bereiding
- Vul een middelgrote pan met water en zout en breng aan de kook. Schil en hak de ui en knoflookteentjes fijn. Verwijder de zaadlijsten van de gele en rode paprika en snijd ze in kleine stukjes. Spoel de courgette af en snijd ze in kleine blokjes, even groot als de blokjes ham. Als je een rode chilipeper gebruikt, verwijder dan de zaadlijsten en hak de chilipeper fijn. Snijd de lente-uitjes in stukjes.
- Kook de rijst volgens de verpakking in de pan met water en zout.
Verhit een wok op hoog vuur tot hij begint te roken en voeg dan wat olie toe. Bak de gesneden ui en knoflook ongeveer een minuut en voeg dan de gesneden paprika en courgette toe. Als je een rode chilipeper gebruikt, kun je deze nu toevoegen. Voeg de blokjes ham, lente-ui en nasi kruidenmix toe. Roer een paar minuten goed. - Giet de rijst af en doe de rijst in de wok. Roer goed en voeg dan de ketjap manis toe tot de nasi een mooie kleur heeft, dat is ongeveer 4 eetlepels ketjap. Breng op smaak met peper en zout en geniet!