Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Santorini-salad

Santorini salade

SALADE VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
125 ml extra vierge olijfolie
Fijngeraspte schil en sap van 1 citroen
1 teentje knoflook, geplet
½ tl gedroogde Griekse oregano
6 ansjovisfilets
4-6 dunne plakjes bruin of rogge zuurdesembrood, of naar eigen keuze
3 trostomaten of romatomaten, in dunne plakjes
1 komkommer, in dunne plakjes
15 g munt, gescheurd
15 g bladpeterselie, gescheurd
15 g dille, gescheurd
1 salade-ui, in dunne plakjes
2 el kappertjes, afgespoeld
2 el oregano
40 g kefalotyri of pecorino, geraspt

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop 60 ml olijfolie, citroenschil en -sap, knoflook, oregano en 1 fijngehakte ansjovis door elkaar en breng op smaak.
  • Bestrijk het brood met de resterende olijfolie en breng op smaak met kruiden. Leg het brood op een ovenschaal met bakpapier. Bak tot ze goudbruin en knapperig zijn (6-7 minuten) en laat afkoelen.
  • Meng de overige ingrediënten behalve kaas in een kom. Besprenkel met de helft van de dressing, breng op smaak en meng. Leg het geroosterde brood op een schaal, bedek met salade, bestrooi met kaas, besprenkel met de resterende dressing en serveer.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina