Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

Raita

Raita

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN RAITA EN TZATZIKI?
Hoewel beide dips op basis van yoghurt zijn en gemaakt met komkommer, zijn er enkele belangrijke verschillen:

Tzatziki is veel dikker en gemaakt met Griekse yoghurt, die dikker en romiger is dan de natuurlijke yoghurt of dahi die wordt gebruikt in recepten voor raita.
Aan Tzatziki worden vaak knoflook en mediterrane kruiden zoals oregano of tijm toegevoegd. Het wordt vaak geserveerd met een scheutje olijfolie.
Raita is veel dunner en wordt soms gezoet.

Bijgerecht of dip
Bereidingstijd 20 min en 20 min wachttijd

Ingrediënten

½ komkommer
200 ml natuurlijke yoghurt
1 el verse munt
snufje zout
Optioneel
¼ tl gemalen komijn
1 el vers korianderblad
½ hete groene peper (fijngehakt)

Bereiding

  • Snijd de komkommer in de lengte doormidden, schep de zaadjes eruit met een theelepel en gooi weg. Als je wilt, kun je de komkommer ook schillen.
  • Rasp de komkommer.
  • Knijp zachtjes in de geraspte komkommer, hetzij in je handen, hetzij door hem in een doek te wikkelen.
  • Haal de muntblaadjes van de steeltjes, bewaar een paar voor de garnering en hak ze fijn.
  • Meng de geraspte komkommer, munt, yoghurt en zout door elkaar. Laat minimaal 20 minuten staan en indien mogelijk, 2- 3 uur.
  • Roer, garneer met de achtergehouden muntblaadjes en serveer op kamertemperatuur.
  • Email deze pagina

    Print deze pagina

    Deel deze pagina