HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN. + 25 MIN. OVENTIJD
Ingrediënten
500 g mager rundergehakt
3 stengels prei (400 g)
1 kleine ui
1 teentje knoflook
Scheutje olijfolie
2 tl kerriepoeder
1/2 tl uienpoeder
1 bloemkool (500 g)
1 groentebouillonblokje
50 g roomkaas
Snufje nootmuskaat
80 g geraspte kaas
Zout en peper naar smaak
Verse peterselie (optioneel)
Bereiding
- Snijd de ui in kleine stukjes en pers de knoflook fijn. Verwarm in een grote koekenpan een scheutje olijfolie boven een middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui begint te verkleuren. Voeg dan het gehakt, kerriepoeder, uienpoeder, zout en peper toe. Bak het gehakt gaar en snijd ondertussen de prei in ringen. Voeg de gesneden prei toe en bak dit 5 minuten mee. Zet het vuur uit en laat het overtollige vet in de pan uitlekken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd vervolgens op een grote snijplank de bloemkool in roosjes. Voeg de bloemkool samen met het bouillonblokje toe aan een pan en vul deze met water. Breng het water aan de kook en kook de bloemkool in ca. 12 minuten gaar.
- Giet de inhoud van de pan na het koken in een vergiet en laat goed uitlekken. Dep de bloemkoolroosjes met een keukenpapier droog en schep ze terug in de pan. Voeg de roomkaas toe en breng op smaak met een snufje nootmuskaat, zout en peper. Pureer de bloemkool vervolgens met een staafmixer tot puree.
- Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal en lepel de bloemkoolpuree eroverheen. Bestrooi de ovenschotel met kaas en garneer eventueel met verse peterselie. Bak de ovenschotel met prei en gehakt ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven.