HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 45 MIN. + 4 UUR OM TE MARINEREN
Ingrediënten
4 kippenbouten
4 plakken sinaasappels
1 bos bospeen, geschrapt
1 kg kruimige aardappel, in stukken
100 ml melk
50 g boter
Voor de marinade
Sap van 2 sinaasappels
2 teentjes knoflook, gepeld
4 el olijfolie
2 el gedroogde rozemarijn
1 el mosterd
1 el honing
Voorbereiding
Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar. Leg de kippenbouten in een grote schaal, schenk de marinade erover en zet minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast (het liefst een hele nacht). Keer halverwege.
Bereiding
- Laat de kippenbouten op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg op elke kippenbout 1 plak sinaasappel. Leg de wortels om de kippenbouten heen en rooster alles in de oven in circa 45 minuten gaar en goudbruin. Schep de wortels af en toe om.
- Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappels fijn. Voeg de melk en boter toe, roer de aardappelpuree door en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kippenbouten met de worteltjes en maak met twee lepels quenelles (eivormig balletje) van de aardappelpuree.
Bron: Boodschappen.nl