Taart voor 16 stukjes
Bereidingstijd 15 min + 50 min oventijd
Ingrediënten
360 g gekoelde ongezouten boter, in stukjes gesneden
90 g poedersuiker
Snufje zout
250 g bloem
1 groot ei (losgeklopt)
250 g lichtbruine suiker
250 ml honing
1 1/2 el vanille-extract
600 g pecannoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190⁰ C. Doe 180 g boter, poedersuiker en zout in de kom van een keukenmachine. Verwerk dit tot zich vochtige klonten beginnen te vormen.
- Voeg de bloem en het ei toe en pulseer tot er een deeg ontstaat
- Druk het deeg op de bodem van een bakvorm van 22x33x5 cm. Bak tot de korst goudbruin is, ongeveer 20 minuten. Laat de korst iets afkoelen op een rooster. Houd de oventemperatuur vast terwijl je doorgaat met de volgende stappen.
- Breng in een grote pan de bruine suiker, honing en resterende (180 g) boter aan de kook, onder regelmatig roeren. Kook gedurende 2 minuten.
- Haal de pan van het vuur en voeg het vanille-extract toe. (Het mengsel zal licht borrelen als de vanille wordt toegevoegd.)
- Voeg de pecannoten toe en roer om de saus volledig aan de noten te laten plakken
- Giet de pecannootvulling op de voorbereide korst en verdeel het gelijkmatig. Zet de pan terug in de nog warme oven. Bak ongeveer 20 minuten tot de vulling dikker wordt en overal borrelt.
- Laat volledig afkoelen op een rooster. Snijd in vierkantjes van 5 x 5 cm.