Dit is één van de eerste recepten waarmee ik de smaak van zelf koken te pakken kreeg.
HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.
Ingrediënten
500 g eierpasta
Zout
3 el olijfolie
250 g zuurkoolspek, aan één stuk
1 ui gesnipperd
2 teentjes geperste knoflook
4 mooie rode tomaten (in blokjes)
1 el honing
1 kippenbouillonblokje
Peper, versgemalen
2 el verse kruiden zoals tijm, basilicum, oregano (of 1/2 el gedroogd)
Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
- Kook de pasta in water met zout en 2 el olijfolie en giet af.
- Snijd het spek in blokjes, doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de spek licht krokant.
- Voeg de ui en knoflook toe tot het glazig ziet.
- Doe de tomaat, honing bouillonblokje, en de peper erdoor, en laat 5 minuten pruttelen.
- Voeg de kruiden en de gekookte pasta toe, en serveer met de geraspte kaas in diepe borden.