Over koken
en meer

Tijd om te eten
Tijd voor elkaar

FDC2A6E6-6A2E-4B6D-AC2E-54C9C0F566F0

Pasta “al uovo” met spek

Dit is één van de eerste recepten waarmee ik de smaak van zelf koken te pakken kreeg.

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
BEREIDINGSTIJD: 20 MIN.

Ingrediënten
500 g eierpasta
Zout
3 el olijfolie
250 g zuurkoolspek, aan één stuk
1 ui gesnipperd
2 teentjes geperste knoflook
4 mooie rode tomaten (in blokjes)
1 el honing
1 kippenbouillonblokje
Peper, versgemalen
2 el verse kruiden zoals tijm, basilicum, oregano (of 1/2 el gedroogd)
Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding

  • Kook de pasta in water met zout en 2 el olijfolie en giet af.
  • Snijd het spek in blokjes, doe de rest van de olijfolie in de pan en bak de spek licht krokant.
  • Voeg de ui en knoflook toe tot het glazig ziet.
  • Doe de tomaat, honing bouillonblokje, en de peper erdoor, en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de kruiden en de gekookte pasta toe, en serveer met de geraspte kaas in diepe borden.

Email deze pagina

Print deze pagina

Deel deze pagina